Gingers chokladrutor

Serverar: 30 portioner

Filosofen Konfucius prisade redan på 500-talet f Kr ingefärans goda smak och hälsobringande effekter. Här är både smet och glasyr smaksatta med ingefära.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1/2 dl kakao
  • 1/2 msk mald ingefära
  • 1/2 msk bakpulver
  • 1 1/2 dl mjölk
  • Garnering
  • 200 g färskost, Philadelphia
  • 1 dl florsocker
  • 1-2 msk mjölk
  • 1 tsk mald ingefära
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält matfettet i en kastrull. Låt svalna.
    2. Vispa ägg och socker pösigt, gärna med elvisp. Blanda mjöl, kakao, ingefära och bakpulver noga.
    3. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, ca 30x40 cm.
    4. Grädda chokladkakan i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Låt den svalna helt innan du brer på glasyren.
    5. Gör garnering. Rör färskosten smidig med florsocker och mjölk. Smaksätt med ingefära. Bred glasyren på kakan. Skär kakan i 30 rutor när glasyren stelnat något.

    Liknande recept

    4.7
    35 min
    8-10
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben