Glas skagen

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Trendig förrätt.

Ingredienser

  • 600 g orensade räkor
  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk pressad citron
  • några droppar tabasco
  • 3 msk hackad dill
  • 75–100 g löjrom
  • 2 skivor formbröd
  • Smör till stekning
  • Några blad isbergs- eller romanasallad
  • 1 citron
  • Instruktioner

    1. Rensa räkorna, blanda med majonnäs och dill. Smaka av med citronsaft och tabasco.
    2. Bottna fyra portionsglas med lite finstrimlad sallad. Fördela räkröran ovanpå.
    3. Kantskär formbröden och dela dem i trianglar. Stek dem i smör så att de får fin ljusbrun färg.
    4. Stick en brödtriangel i vardera glaset och toppa med en rejäl klick löjrom.
    5. Garnera efter tycke med dillvippa eller tunn citronskiva.
    6. Servera gärna i cocktailglas.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben