En mycket enkel men raffinerad måltid med härliga smaker av kryddig glasering, delikat spenatröra och knaprig rösti.
Ingredienser
500-600 g oxfilé i bit
1 tsk olivolja
Glasering
2 msk mango chutney hot
2 msk sweet chilisås
1 msk kinesisk soja
2 dl vatten till skyn
Spenatröran
500 g färsk spenat
250 g zucchini
1 tsk olivolja
2 krm salt
½ krm vitpeppar
Instruktioner
- Värm ugnen till 175 grader. Bind ev upp oxfilén. Smörj en ugnsform med olivolja och lägg i oxfilén. Stick in en köttermometer mitt i filén. Sätt in formen i ugnen.
- Blanda glaseringen väl och pensla köttet ett par gånger under stekningen.
- När köttet börjar få färg, häll vattnet vid sidan av köttet i formen. Stek tills termometern visar strax under 70 grader, då är filén rosafärgad i mitten, ca 40 minuter.
- Ta ut köttet och pensla ett tjockt lager glasering över köttbiten. Spara resten till skysåsen.
- Häll skyn i en kastrull, reducera eller koka ihop den något. Smaksätt med ca 1 msk av glaseringen och ev lite salt. Späd med lite vatten om såsen är för stark.
- Ansa spenaten. Skär zucchinin i stavar, 4-5 cm långa. Hetta upp olivoljan på medelvärme i en stekpanna och fräs zucchinin ett par minuter. Tillsätt spenatbladen och låt fräsa ytterligare 1 minut. Salta och peppra. Lägg upp grönsaker och kött och servera genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)