Glaserad oxfilé

Serverar: 4 portioner

En mycket enkel men raffinerad måltid med härliga smaker av kryddig glasering, delikat spenatröra och knaprig rösti.

Ingredienser

  • 500-600 g oxfilé i bit
  • 1 tsk olivolja
  • Glasering
  • 2 msk mango chutney hot
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 msk kinesisk soja
  • 2 dl vatten till skyn
  • Spenatröran
  • 500 g färsk spenat
  • 250 g zucchini
  • 1 tsk olivolja
  • 2 krm salt
  • ½ krm vitpeppar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader. Bind ev upp oxfilén. Smörj en ugnsform med olivolja och lägg i oxfilén. Stick in en köttermometer mitt i filén. Sätt in formen i ugnen.
    2. Blanda glaseringen väl och pensla köttet ett par gånger under stekningen.
    3. När köttet börjar få färg, häll vattnet vid sidan av köttet i formen. Stek tills termometern visar strax under 70 grader, då är filén rosafärgad i mitten, ca 40 minuter.
    4. Ta ut köttet och pensla ett tjockt lager glasering över köttbiten. Spara resten till skysåsen.
    5. Häll skyn i en kastrull, reducera eller koka ihop den något. Smaksätt med ca 1 msk av glaseringen och ev lite salt. Späd med lite vatten om såsen är för stark.
    6. Ansa spenaten. Skär zucchinin i stavar, 4-5 cm långa. Hetta upp olivoljan på medelvärme i en stekpanna och fräs zucchinin ett par minuter. Tillsätt spenatbladen och låt fräsa ytterligare 1 minut. Salta och peppra. Lägg upp grönsaker och kött och servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben