Glasnudlar med räkor och örter

Serverar: 4 portioner

Förrätt med spännande thailändsk smak.

Ingredienser

  • 150 g glasnudlar
  • 1 knippa färsk mynta
  • 1 knippa färsk basilika
  • 8 cm gurka
  • Räkblandning
  • 250 g kokta, skalade räkor, finhackade
  • 1 msk sataysås (jordnötssås)
  • 16 vattenkastanjer, på burk
  • 3 cm färsk ingefära, riven
  • 2 msk korianderblad, finhackade
  • 2 msk pressad lime
  • 1 mild röd chili, fint tärnad
  • Instruktioner

    1. Lägg nudlarna i en skål, häll på varmt vatten så att det täcker nudlarna. Låt ligga i blöt ca 15 minuter. Låt rinna av, skölj i kallt vatten och låt rinna av igen.
    2. Blanda alla ingredienserna till räkblandningen. Skala och dela gurkan på längden och sedan tunt skivad i stavar.
    3. Fördela nudlarna i fyra portionsskålar. Lägg små knippen av mynta och basilika, samt gurkstavar i varje skål. Fördela räkblandningen i skålarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben