Italiensk-inspirerad glass för tillverkning i glassmaskin.
Ingredienser
2 dl grädde
2 ägg
1 dl sötningsmedel
2 krm vaniljpulver
50 g philadelphiaost
20 g mörk choklad 70 %
2 tsk baileys
Instruktioner
Ställ fram 3 bunkar.
Dela upp äggulor och vitor i varsin bunke.
Häll grädden i den tredje bunken.
Vispa äggvitorna fasta och ställ åt sidan.
Vispa grädden och ställ åt sidan.
Blanda ner sötningsmedlet, vaniljen samt philadelphiaosten i äggulorna och vispa till en slät smet.
Häll smeten och baileys i grädden och blanda ihop.
Rör försiktigt ner äggvitorna i smeten, häll sedan ner smeten i glassmaskinen och starta den.
Krossa chokladen till lagom storlek och tillsätt i glassen.
Tiden det tar innan glassen är klar beror på vilken glassmaskin man har, men med min tar det ungefär 30 minuter.
Hur mycket Bailey´s ska det vara? Vill testa detta, men har ingen glassmaskin
Graff30 mars 2011
Har korrigerat i receptet nu, tack för att du uppmärksammade dedt.
Den går att göra utan glassmaskin, men räkna med att det tar c:a 3-4 timmar minst innan den är klar då..
Hur mycket Bailey´s ska det vara? Vill testa detta, men har ingen glassmaskin
Har korrigerat i receptet nu, tack för att du uppmärksammade dedt. Den går att göra utan glassmaskin, men räkna med att det tar c:a 3-4 timmar minst innan den är klar då..