Glasspinnar med hallon, lime och kokos

Serverar: 12 portioner

Krämig kokosmjölk och yoghurt samsas med söta hallon och syrlig lime i denna läckerbit. Spännande smakkombinationer!

Ingredienser

  • 2 ½ dl hallon
  • Pressad saft av 1 lime
  • 3 ½ tsk socker
  • 5 dl grekisk yoghurt
  • 1 1/4 dl krämig kokosmjölk (inte light)
  • 1 msk honung
  • ½ krm salt
  • 12 glasspinnar
  • Instruktioner

    1. Mixa hallon, limesaft och 1 tsk av sockret i en bunke. Låt stå och dra i 10-15 minuter.
    2. Blanda grekisk yoghurt, väl rörd kokosmjölk (den ska vara jämn när den blandas med övriga ingredienser), honung, resten av sockret och salt.
    3. Rör försiktigt ihop yoghurten med bären, men se till att inte blanda för mycket, smeten ska vara marmorerad.
    4. Fyll dina glassformar och frys dem i 30 minuter. Sätt sedan i glasspinnarna och frys ytterligare 4 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben