Glasstårta med saffran

Serverar: 8-10 portioner

Den lättbakade bottnen behöver inte tas ur sin form efter gräddningen. Glassen hälls över och hela tårtan står till sig i frysen.

Ingredienser

  • Botten
  • 300 g mandelmassa, finriven
  • 3 äggvitor
  • Glass
  • 3 äggulor
  • 1 dl socker
  • 2 dl mjölk
  • 2 pkt saffran à 1/2 g
  • 2 dl vispgrädde
  • Till garnering
  • Skivade kumquats
  • Ev chokladfigurer
  • Ev chokladkaffebönor
  • Instruktioner

    1. Vispa vitorna till hårt skum och rör försiktigt ned den rivna mandelmassan. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar botten. Grädda mitt i ugnen i 200° ca 20 minuter. Låt kallna.
    2. Koka ihop äggulor, socker, mjölk och saffran till en halvtrög kräm på svag värme. Låt den svalna. Vispa grädden hårt och blanda ned den. Slå smeten i formen, täck med folie och låt stå i frysen minst 4 timmar.
    3. Ta fram tårtan ca 30 minuter före serveringen och garnera den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben