Gnocchi med ädelostsås, pumpafrön och spenat

Serverar: 4 portioner

Krämig och enkel gnocchirätt som är god som en festlig bjudrätt.

Ingredienser

  • 600 g potatisgnocchi
  • 150 g ädelost
  • 3 dl matlagningsgrädde
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1½ dl rostade pumpafrön
  • ½ påse färsk babyspenat, ca 40 g
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten till gnocchin och koka enligt anvisningen på paketet. Smält osten försiktigt i en kastrull och då den smält tillsätt matlagningsgrädden och den finhackade vitlöksklyftan. Låt sjuda några minuter.
    2. Rosta pumpafrön i en medelvarm panna. Häll av kokvattnet från gnocchin och blanda den med ädelostsåsen. Smaka av med salt och svartpeppar.
    3. Vid servering toppa med rostade pumpakärnor och färsk spenat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben