Gnocchi med rökt lax och rucola

Serverar: 4 portioner

Varmrökt lax, grädde och timjan gör den här enkla pastan kraftfull och härligt fyllig.

Ingredienser

  • 4 portioner gnocchi
  • 1 gul lök
  • 1 msk smör
  • ½ dl vitt vin
  • 1 dl grädde
  • 1 msk timjan
  • 300-400 g varmrökt lax
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Garnering
  • Rucola
  • Instruktioner

    1. Hacka och stek löken i smör tills den börjar bli genomskinlig ca 5-7 minuter. Häll på vitt vin, grädde och timjan.
    2. Finfördela hälften av laxen i såsen och låt den sjuda ca 15-20 minuter. Dela resten av laxen i mindre bitar och vänd ner i såsen strax före servering. Smaka av med salt och peppar.
    3. Koka gnocchin enligt anvisning på förpackningen. Ta upp gnocchin och låt vattnet rinna av. Blanda alla ingredienser i grytan och rör om.
    4. Hacka rucola över pastan och servera direkt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben