God lättlagad hovmästarsås

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

En riktigt god och lättlagad hovmästarsås till alla former av lax och skaldjur.

Ingredienser

  • 1 msk socker
  • 1 krm salt
  • 1 krm nymalen vitpeppar
  • ½ dl osötad senap
  • 1 äggula
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 dl neutral matolja
  • 1 dl nyhackad dill
  • Instruktioner

    1. Rör ihop salt, peppar, socker och senap. (Jag föredrar Dijonsenap för lite mer smak men all osötad slät senap fungerar.)
    2. Rör ner först äggulan och sedan vinägern. Vispa tills allt är väl blandat. Tillsätt oljan lite i taget under kraftig vispning så att såsen inte skär sig. Såsen är färdig när den är jämn och blank.
    3. Rör ner den hackade dillen och låt såsen stå svalt minst 45 minuter.
    4. Såsen håller sig fint i kylen.

    Liknande recept

    3.5
    15 min
    20
    1
    4.5
    30 min
    4-5
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben