God och hållbar Råkostsallad.

Serverar: 10 portioner

Har fått tag på receptet genom en vännina som bantade och då byter man ut sockret mot sötningsmedel.....men det gör ine jag.Det blir en rejäl bytta som håller en vecka i kylskåpet om man har ett tättslutande lock på. Jätte händigt att ha gönsakerna fixade till varje måltid.

Ingredienser

  • 1 kg vitkål
  • 1/2 purjolök
  • 3 morötter
  • 1 paprika
  • 1/2 burk snitt gurka
  • Lag
  • 1 dl vitvinsvinäger
  • 1 dl matolja
  • 1 dl strösocker
  • Ev lite
  • salt
  • peppar eller
  • salladskrydda efter behag
  • Instruktioner

    Riv vitkål, morötter och purjolök i matberedare. Hacka paprika och gurka ganska smått.. Koka upp lagen och slå över grönsakerna.

    Liknande recept

    5
    1 h 20 min
    10
    2

    Kommentarer (1)

    lockig 30 juli 2008

    God råkostsallad som inte behövde stå och dra för att bli saftig. Visste inte riktigt vad snittgurka är för något, så jag tog hel ättiksgurka och tärnade istället. Funkade jättebra!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben