God sallad på rostbiff

Serverar: 4 portioner

En snabb lunch eller vickningsrätt när man inte har tid eller lust att hålla på med maten länge.

Ingredienser

  • 300 g tunt skuren färdigstekt rostbiff
  • 1 stor rödlök
  • 1 grön paprika
  • 1 litet isbergssalladshuvud
  • Sås
  • ½ msk vinäger av fransk typ
  • Salt
  • Peppar
  • ½ msk strösocker
  • 1 msk senap
  • 3 msk olja
  • Instruktioner

    1. Lägg rostbiffsskivorna på varandra, skär dem i sockerbitsstora bitar med vass kniv.
    2. Skala löken, hyvla den i mycket tunna skivor.
    3. Avlägsna kärnor och vita hinnor ur paprikan, strimla den fint.
    4. Blanda dessa ingredienser med träsked eller trägafflar i uppläggningsskålen.
    5. Blanda såsen. Börja med att blanda in vinägern, salt, peppar och socker i senapen. Tillsätt oljan, först droppvis, sedan i fin stråle.
    6. Rör såsen jämn, häll den över salladen i skålen. Sätt in salladen i kylskåp minst en timma.
    7. Skölj och skaka ur samt skär salladsbladen i jämna strimlor. Lägg dem runt kanten på skålen innan den serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Potatisgratäng
    Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben