En snabb lunch eller vickningsrätt när man inte har tid eller lust att hålla på med maten länge.
Ingredienser
300 g tunt skuren färdigstekt rostbiff
1 stor rödlök
1 grön paprika
1 litet isbergssalladshuvud
Sås
½ msk vinäger av fransk typ
Salt
Peppar
½ msk strösocker
1 msk senap
3 msk olja
Instruktioner
- Lägg rostbiffsskivorna på varandra, skär dem i sockerbitsstora bitar med vass kniv.
- Skala löken, hyvla den i mycket tunna skivor.
- Avlägsna kärnor och vita hinnor ur paprikan, strimla den fint.
- Blanda dessa ingredienser med träsked eller trägafflar i uppläggningsskålen.
- Blanda såsen. Börja med att blanda in vinägern, salt, peppar och socker i senapen. Tillsätt oljan, först droppvis, sedan i fin stråle.
- Rör såsen jämn, häll den över salladen i skålen. Sätt in salladen i kylskåp minst en timma.
- Skölj och skaka ur samt skär salladsbladen i jämna strimlor. Lägg dem runt kanten på skålen innan den serveras.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Potatisgratäng
Potatis är basen i många av våra mest svenska rätter. Trots att potati...