God sås till kött

Serverar: 5-6 portioner

Tid: 15 minuter

Passar till kött i många olika former. Jag gör den ofta till oxfilé/entrecote och den är alltid lika uppskattad.

Ingredienser

  • 2-3 msk portvin
  • 2 st schalottenlökar
  • 200 g champinjoner
  • 2 dl vispgrädde
  • Smör
  • 1-2 tsk vinbärsgelé
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Finhacka löken och champinjonerna. Bryn löken gyllene i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt champinjonerna och bryn en liten stund till. Tillsätt grädde, portvin samt gelén efter smak. Krydda och salta.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    16295 15 januari 2011

    Väldigt god sås . Tack fö ett bra recept.

    Relaterade Artiklar

    Lyckas med sås
    Kan man grunden för att göra en sås kan man sedan variera den i det...

    Knepen för en god sås
    Vanligtvis brukar jag inte uttrycka mig så starkt, men jag tycker d...

    Lasagne
    En av de riktigt klassiska pastarätterna och en välkänd svensk favorit...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben