Dessa chokladrutor är fantastiskt goda! Konsistensen är mjuk och mumsigt seg. Måste bakas!
Ingredienser
4 ägg
6 dl strösocker
250 g smör
3 dl vetemjöl
2 tsk vanillinsocker
6 msk kakao
Instruktioner
Vispa ägg och socker. Smält smöret. Blanda samman mjöl, vanillinsocker och kakao i en skål. Rör ner smöret och mjölblandningen. Bred ut smeten på bakplåtspapper.
Grädda i ugn, 20 min i 175 grader. Skär upp kakan i rutor.
(Om man vill kan man pudra lite florsocker över.)
Laktosintoleranta kan byta ut smöret till laktosfritt smör och glutenallergiker kan välja ett glutenfritt mjöl.
Snabbt, lätt och gott. Kan inte bli bättre. Den blir som en kladdkaka.
Men jag rekommenderar att man viker upp kanten på bakplåtspapperet. Smeten rann nästan utanför.
Snabbt, lätt och gott. Kan inte bli bättre. Den blir som en kladdkaka. Men jag rekommenderar att man viker upp kanten på bakplåtspapperet. Smeten rann nästan utanför.