Goda snibbar, som passar på ett buffe´bord eller till en god soppa.
Ingredienser
50 g jäst
2 ½ dl mjölk
1 ägg
½ tsk salt
150 g smör
8 ½ dl vetemjöl
Fyllning
50 g smör
Pensling
1 ägg
Sesamfrön
Instruktioner
- Rör ut jästen i mjölken och tillsätt ägget. Finfördela smöret i mjölet till en grynig massa. Spara lite mjöl till utbakningen. Rör ner jästblandningen och salt i mjölet och arbeta ihop degen.
- a upp degen och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka ca 20x30 cm stor. Bred på smöret, som bör vara rumstempererat.
- Vik deglängderna i tre delar och skär i snibbar. Lägg snibbarna på bakplåtspapper på en plåt och låt jäsa övertäckta i rumstemperatur i ca 2 timmar.
- Pensla snibbarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 250 grader tills de fått fin färg ca 10 minuter. Låt kallna på galler.
Liknande recept
Kommentarer (0)