Goda snibbar

Serverar: 20 portioner

Tid: 30 minuter

Goda snibbar, som passar på ett buffe´bord eller till en god soppa.

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 2 ½ dl mjölk
  • 1 ägg
  • ½ tsk salt
  • 150 g smör
  • 8 ½ dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 50 g smör
  • Pensling
  • 1 ägg
  • Sesamfrön
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i mjölken och tillsätt ägget. Finfördela smöret i mjölet till en grynig massa. Spara lite mjöl till utbakningen. Rör ner jästblandningen och salt i mjölet och arbeta ihop degen.
    2. a upp degen och dela den i två delar. Kavla ut varje del till en avlång kaka ca 20x30 cm stor. Bred på smöret, som bör vara rumstempererat.
    3. Vik deglängderna i tre delar och skär i snibbar. Lägg snibbarna på bakplåtspapper på en plåt och låt jäsa övertäckta i rumstemperatur i ca 2 timmar.
    4. Pensla snibbarna med uppvispat ägg och strö över sesamfrön. Grädda i 250 grader tills de fått fin färg ca 10 minuter. Låt kallna på galler.

    Liknande recept

    4.7
    1 h 30 min
    32
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben