Godaste fisk och skaldjursoppan

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En mycket god och krämig soppa som kan ätas antingen som förrätt eller varmrätt

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 liten purjolök
  • 1 fänkål
  • 5 dl grädde 40%
  • 5 dl vatten
  • 2½ dl vitt vin
  • 1 brk finkrossade tomater
  • 2 fiskbuljongtärningar
  • 1 tsk Curry
  • 1 pkt Saffran
  • ½ tsk cayennepeppar
  • 1 msk timjan
  • 1 tsk salt
  • 500 g fisk (lax, torsk)
  • 250 g Räkor
  • Vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Strimla alla grönsaker fint och fräs med kryddor, saffran och buljongtärningarna tills allt känns mjukt. Häll på en burk finkrossade tomater och koka i 5 minuter. Tillsätt sedan vinet och vattnet, koka ytterligare i 5 minuter. Red av med mjölet utspätt med grädden och koka i 5 minuter. Lägg ner fisk och skaldjur i små tärningar, låt allt få ett snabbt uppkok och ställ åt sidan för att dra i någon minut!!
    2. Klart att servera med vitlöksaioli och ett gott bröd!
    3. Uteslut mjölet om du vill ha en GI/LCHF-vänlig variant!

    Liknande recept

    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (1)

    nickaneli 30 oktober 2010

    Ja detta var verkligen den godaste fisksoppan. Den skall göras fler gånger. Bytte ut hälften av grädden mot creme fraich och hade färsk timjan och dill. Super god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben