Fantastiskt god och mycket uppskattad jordgubbspaj för både stora och små.
Ingredienser
Pajskal
6 dl vetemjöl
1 dl strösocker
½ tsk salt
300 g smör eller margarin
½ dl kallt vatten
Fyllning
3 liter skivade jordgubbar
8 dl färdig vaniljkräm
250 g mandelmassa
Garnering
Färska jordgubbar, vinbär eller andra bär, efter eget tycke och smak
Florsocker
Instruktioner
- Nyp ihop degen eller blanda den i matberedare.
Tryck ut den i två pajformar med en Ø på ca 26 cm. Spara lite av degen och kavla till remsor att göra ett galler av.
Förgrädda pajskalet ca 10 min i ugn i 200*. Låt svalna.
- Fyll pajskalet med vaniljkräm och riv över mandelmassa.
Toppa med de skivade jordgubbarna.
Lägg degremsorna som galler och grädda ca 15- 20 min.
- Dekorera med valfria bär och florsocker.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Jordgubbspaj med kanel och citron
Kanel och citron smaksätter jordgubbarna till den här läckra pajen. Jo...