Godaste jordgubbspajen

Serverar: 20 portioner

Tid: 50 minuter

Fantastiskt god och mycket uppskattad jordgubbspaj för både stora och små.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 dl strösocker
  • ½ tsk salt
  • 300 g smör eller margarin
  • ½ dl kallt vatten
  • Fyllning
  • 3 liter skivade jordgubbar
  • 8 dl färdig vaniljkräm
  • 250 g mandelmassa
  • Garnering
  • Färska jordgubbar, vinbär eller andra bär, efter eget tycke och smak
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Nyp ihop degen eller blanda den i matberedare. Tryck ut den i två pajformar med en Ø på ca 26 cm. Spara lite av degen och kavla till remsor att göra ett galler av. Förgrädda pajskalet ca 10 min i ugn i 200*. Låt svalna.
    2. Fyll pajskalet med vaniljkräm och riv över mandelmassa. Toppa med de skivade jordgubbarna. Lägg degremsorna som galler och grädda ca 15- 20 min.
    3. Dekorera med valfria bär och florsocker.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 10 min
    6
    9
    4.8
    1 h 5 min
    6-12
    1

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Jordgubbspaj med kanel och citron
    Kanel och citron smaksätter jordgubbarna till den här läckra pajen. Jo...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben