Godaste kantarellpajen

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

När du varit i skogen och plockat dina kantareller, testa då denna goda kantarellpaj. Matig och smakrik.

Ingredienser

  • Pajskal
  • 150 gram smör
  • 3 dl vetemjöl
  • (1 dl vetemjöl kan bytas ut med 1 dl grahamsmjöl)
  • Fyllning
  • 250 gram kantareller i mindre bitar
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • ½ pkt bacon
  • 1 krm timjan
  • ½ dl hackad persilja
  • Äggstanning
  • 2 ägg
  • 2 dl grädde
  • Salt
  • Peppar
  • ev riven ost
  • Instruktioner

    1. Knåda ihop pajskalet. Låt stå 1 timme i kylen. Fördela i pajformen. Förgrädda i 10 minuter.
    2. Stek svamp och hackad vitlök. Stek bacon hårt, krydda med timjan. Blanda svamp, bacon och persiljan. Fördela i det förgräddade pajskalet.
    3. Vispa ihop äggstanningen och häll över. Strö evt. över lite riven ost.
    4. Grädda 45 minuter i 200 grader. Gott gott! Severa med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    magnuscecilia 25 juli 2010

    Verkligen jättegott! Personligen kommer jag nog skippa grahamsmjölet nästa gång... TACK !!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben