Kantarellpaj med brieost

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

En paj med två av mina favoriter i som jag hittade på jobbet.

Ingredienser

  • 1 rulle färsk smördeg
  • Fyllning
  • 2 vitlöksklyftor
  • 5 dl trattkantareller
  • Smör till stekning
  • Salt
  • Peppar
  • 80 g färsk spenat
  • Olivolja till stekning
  • 3 ägg
  • 3 dl grädde
  • 2 dl riven parmesanost
  • 200 g brieost
  • Servering
  • Sallad
  • Instruktioner

    1. Rulla ut smördegen på mjölat bord och kavla ut den något. Lägg över degen i en smord form eller långpanna, ca 25 x 40 cm. Sätt in den i frysen ca 15 minuter.
    2. Skala och hacka vitlöken. Hacka kantarellerna grovt och fräs lite lätt i en klick smör tillsamman smed vitlöken. Smaksätt med salt och peppar. Fräs spenaten lite lätt i ca 1 msk olivolja. Låt saften rinna av i ett durkslag.
    3. Ta ut pajformen, tryck ut aluminiumfolie i pajskalet och fyll med ris eller gula ärtor. Förgrädda ca 5 minuter.
    4. Lyft bort folien med ärtorna. Lägg spenaten i botten och fördela svampen över.
    5. Blanda ägg, grädde och parmesanost. Krydda med salt och peppar och häll över svampen. Skär brieosten i tunna skivor och lägg som en stjärna i pajsmeten.
    6. Grädda ca 40 minuter. servera den ljummen med en sallad.
    7. Ugn; 175'

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    immer 30 december 2012

    Mycket god!! Helt klart en ny favorit både som förrätt och som matpaj. Tack för att du delade med dig :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben