Godaste revbensspjällen

Serverar: 8 portioner

Tid: 3 timmar

Från programmet Leilas jul. (Hon e ju grym ju)

Ingredienser

  • 5 kg revbensspjäll, hela, tjocka
  • 1 vitlök
  • 2 gul lök
  • 2 morötter
  • Salt
  • Glaze
  • 1 dl ketchup
  • 1 dl soja, japansk
  • 1 dl råsocker
  • 2 msk sesamolja
  • ½ dl honung, flytande
  • 1 bit ingefära, färsk (stor som en tumme)
  • 2 klyftor vitlök
  • Instruktioner

    1. Fyll en kastrull med vatten och lägg i klyftad lök, vitlök och skivade morötter. Salta vattnet väl, annars smakar inte spjällen något. Koka spjällen långsamt i vatten tillsammans med grönsakerna tills de nästan börjar falla av benen och blivit möra. Tag upp dem och låt dem rinna av lite på ett galler innan de penslas med glaze.
    2. Glasering: Sätt ugnen på 200 grader. Rör ihop en glaze med ketchup, soja, råsocker, sesamolja och honung. Riv ner ingefära och vitlök i glazen. Pensla glazen på revbenspjällen och kör dem i ugnen i cirka 30-40 minuter tills de fått färg. Pensla 1 gång till efter cirka 15 minuter. Servera dem gärna direkt, då är de som saftigast.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    Jennifer811 22 december 2010

    Hur lång tid tar det ungefär att koka revbenen?

    Lomske 22 december 2010

    Tills köttet nästan lossnar från benen.1,5-2 tim har jag för mig:)

    danc 6 juli 2011

    Detta har blivit barnens favorit! När de fyller år får de välja vilken maträtt de vill ha, så jag brukar få stå ute och grilla i januari då sonen fyller! -17 grader var det sist, men det är det värt!!

    e.sandow@spray.se 19 november 2012

    Kan man förbereda spjällen och frysa in dem inför jul? T ex koka dem, pensla på glazen och frysa in dem och sedan glasera dem i ugn efter upptining?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben