Från programmet Leilas jul. (Hon e ju grym ju)
Ingredienser
5 kg revbensspjäll, hela, tjocka
1 vitlök
2 gul lök
2 morötter
Salt
Glaze
1 dl ketchup
1 dl soja, japansk
1 dl råsocker
2 msk sesamolja
½ dl honung, flytande
1 bit ingefära, färsk (stor som en tumme)
2 klyftor vitlök
Hur lång tid tar det ungefär att koka revbenen?
Tills köttet nästan lossnar från benen.1,5-2 tim har jag för mig:)
Detta har blivit barnens favorit! När de fyller år får de välja vilken maträtt de vill ha, så jag brukar få stå ute och grilla i januari då sonen fyller! -17 grader var det sist, men det är det värt!!
Kan man förbereda spjällen och frysa in dem inför jul? T ex koka dem, pensla på glazen och frysa in dem och sedan glasera dem i ugn efter upptining?