Passar till kötträtter t.ex lamm-, kalv- eller fläskkotletter men även stek. Har fått mycket beröm för denna stuvning genom åren.
Ingredienser
1 stor gul lök
250 g champinjoner eller kantareller
1 msk smör
1/2 msk vetemjöl
2 dl tjock grädde
2-3 msk kapris
Saften av en 1/2 citron
Instruktioner
- Skala löken och skär den i tunna skivor. Hacka svampen grovt.
- Fräs lök och svamp i matfettet, dofta mjölet över och späd med grädden. Låt stuvningen koka ihop och krydda med kapris och citron.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Relaterade Artiklar
Syrah - druva med gamla anor
Druvan Syrah anses vara den av de nobla druvorna som går att spåra...
Inget salt och peppar alls?
Självklart kan man ta salt och peppar men kaprisen och citronen brukar räcka som kryddning :-)