Godaste svampstuvningen

Serverar: 4 portioner

Passar till kötträtter t.ex lamm-, kalv- eller fläskkotletter men även stek. Har fått mycket beröm för denna stuvning genom åren.

Ingredienser

  • 1 stor gul lök
  • 250 g champinjoner eller kantareller
  • 1 msk smör
  • 1/2 msk vetemjöl
  • 2 dl tjock grädde
  • 2-3 msk kapris
  • Saften av en 1/2 citron
  • Instruktioner

    1. Skala löken och skär den i tunna skivor. Hacka svampen grovt.
    2. Fräs lök och svamp i matfettet, dofta mjölet över och späd med grädden. Låt stuvningen koka ihop och krydda med kapris och citron.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    mmarabou 11 september 2015

    Inget salt och peppar alls?

    meta9 11 september 2015

    Självklart kan man ta salt och peppar men kaprisen och citronen brukar räcka som kryddning :-)

    Relaterade Artiklar

    Syrah - druva med gamla anor
    Druvan Syrah anses vara den av de nobla druvorna som går att spåra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben