Godismaränger i flera smaker

Serverar: 15-20 portioner

Festligare kan det inte bli! Här är två smaksättningar på marängerna. En med polkagris och en med lakrits. Gillar du inte lakrits kan du prova med karamell eller chokladströssel.

Ingredienser

  • 2 äggvitor
  • 4 msk strösocker
  • Smaksättning
  • 15 krossade polkagriskarameller
  • eller
  • 1 msk lakritsflakes
  • eller
  • 1 msk chokladströssel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 125º.
    2. Blanda äggvitor och 2 msk socker i en alldeles ren och torr bunke. Viktigt, annars går det inte att vispa upp marängsmeten.
    3. Vispa till ett hårt skum.
    4. Vänd ner resten av sockret, 2 msk och smaksättningen.
    5. Klicka ganska små klickar på bakplåtspappersklädd plåt.
    6. Grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.
    7. Marängerna skall vara torra i mitten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben