Gömda persikor

Serverar: 4 portioner

Den godaste fruktpajen som finns är fortfarande den som Nora Ephron bakar i sin bok “Vägen från mannens hjärta “ Hon gör sin paj på persika, men man kan göra den på nektarin eller plommon. Eller blanda alla tre sorterna!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 1/4 dl mjöl
  • ½ tsk salt
  • 115 g smör
  • 2 msk crème fraîche
  • Fyllning
  • 3-4 st persikor eller 4-5 nektariner/plommon
  • 3 st äggulor
  • 2 dl socker
  • 2 msk mjöl
  • 1/4 dl crème Fraîche
  • Instruktioner

    1. Nyp ihop ingredienserna till pajdegen eller kör den en sekund i matberedare så att den precis bara hinner forma sig till en boll.
    2. Tumma ut degen i pajformen och ställ formen kallt en stund. Värm ugnen till 225 grader och förgrädda pajskalet i 10 minuter.
    3. Skär under tiden frukten i tunna skivor. Sänk ugnsvärmen till 175 grader. Vispa eller kör i mixer ihop resten av ingredienserna till en slät sås.
    4. Lägg fruktbitarna i ett vackert mönster i pajformen och slå smeten över.
    5. Grädda pajen i 35 minuter, täckt med metallfolie. Grädda sedan ytterligare 10 minuter utan folie.
    6. Servera pajen ljummen med glass eller lättvispad grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    rosatalo 30 juni 2012

    Mycket god och enkel att göra. Precis som jag vill ha det.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben