Gös med basilika och parmesanost

Serverar: 4 portioner

En nyttig och smakrik rätt med italienska smaker på trevliga insjöfisken gös.

Ingredienser

  • 600 g gösfiléer
  • Havssalt
  • 1½ dl mellangrädde
  • 1 dl finriven parmesanost
  • ½ dl vitt vin
  • 1 klyfta finhackad vitlök
  • ½ kruka basilika
  • Tillbehör
  • Kokt potatis
  • Kokt sparris
  • Körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Hacka basilikabladen och blanda med grädde, parmesanost, vitt vin och vitlök.
    3. Lägg fiskfiléerna i en smord form, salta lätt och bred på röran.
    4. Stek fisken i ugnen i 20 minuter.
    5. Servera med kokt potatis, kokt sparris och körsbärstomater.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Egonlock 4 september 2008

    När jag lagade den här rätten hade jag inte receptet framför mig så det var nog inte helt rätt mått. Men samma ingredienser användes och det blev väldigt god smak. Och lättgjort var det.

    beaolzon 24 augusti 2010

    MUMS!! Supergott!! Se bara till att bena ur gösen ordentligt först, så slipper man äta så försiktigt.

    markil 4 oktober 2010

    Det här var hur gott som helst!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben