Gösfilé med gudomlig sås

Serverar: 4 portioner

Det är den goda såsen som gör hela rätten. Valfri fisk kan användas men gös passar perfekt.

Ingredienser

  • 8 små eller 4 stora gösfiléer
  • smör
  • Sås
  • 150 g skivade champinjoner
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl vispgrädde
  • 4 tomater, skållade och hackade
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 15 skivade gröna oliver med pimiento
  • 4 msk hackad dill
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • Vitpeppar
  • Sellerisalt
  • Dragon
  • Timjan
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Lägg gösfiléerna dubbelvikta i en smörad ugnsform och klicka på smör. Stek i 225 grader c:a 15 minuter.
    2. Fräs champinjonerna i lite smör tills vätskan försvunnit. Strö över mjöl och späd med grädden. Låt puttra till en krämig sås. Tillsätt tomater, oliver, dill, vitlök och kryddor efter smak.
    3. Häll såsen över fisken och garnera med dill.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    trubben 9 september 2009

    Underbart god. En riktig festrätt. Jag tillsatte lite vitt vin i såsen, det blev bra.

    Okänd 21 september 2009

    Tack för att delade med dej av detta underbara recept. Hade gäster i lördags och det blev mycket uppskattat . Jag får gärna bjuda på detta fler gånger. Hälsningar trattisen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben