Gott potatisstomp

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Lent komplement till kryddstarka rätter. En grovt stompad potatispuré med grytsaker efter tillgång. Har man inte morötter kan man ta jordärtsskockor, ärtor eller nåt annat nyttigt. Prova. Ps Barnbarnen gillar det.

Ingredienser

  • 8 skalade och delade potatisar
  • 5 ansade och delade morötter
  • 2 färska lökar
  • 50 g smör
  • 5 msk crème fraîche
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Skala och dela potatis, morötter och lök i saltat vatten. Koka tills potatisen är mjuk. Häll bort vattnet.
    2. Stompa allt ganska grovt (största bitarna ca 1/2 cm² ) med smöret. Rör i crème fraîchen.
    3. Ingen ytterligare kryddning behövs, är det fart i de övriga middagskomponenterna kan gommen få vila i stompet.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    10
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben