Gott smörgåsbröd

Serverar: 50 portioner

Tid: 1 timme

Lättlagat och saftigt frukostbröd på överblivna kokta potatisar.

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 5 dl mjölk
  • 100 g jäst
  • 1,5 dl sirap
  • 4 dl potatismos eller kokt pressad potatis
  • 2 tsk salt
  • 2 msk stött fänkål
  • 2 msk anis
  • 2,2 l vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet och låt svalna. Värm mjölken till fingervarmt. Smula ner jästen och rör om tills allt är löst.
    2. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta ihop till en smidig deg. Spara lite mjöl till utbakning.
    3. Låt jäsa 30 minuter i en övertäckt bunke. Arbeta ut till bullar och lägg på en plåt. Låt jäsa under bakduk i 30 min.
    4. Grädda mitt i ugnen i 225 grader 10-12 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    10
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben