Gott & superenkelt dinkelbröd

Serverar: 1 portioner

Enkelt att göra och variera och rätt nyttigt också.

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 5 dl dinkelmjöl
  • 1 dl linfrö
  • 1 dl torkad frukt
  • 1 dl grovt hackade nötter
  • 2 tsk bikarbonat
  • 4 dl yoghurt
  • 1 rivet äpple
  • 3 msk honung
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ner yoghurten, det rivna äpplet och honungen. Blanda om ordentligt. Smörj eller lägg ett bakplåtspapper i en formbrödsform och klicka ner smeten. Grädda brödet längst ner i ugnen cirka 1 timme och 20 minuter. Kontrollera med en sticka att det är klart.
    2. "Torkad frukt" kan vara russin, aprikoser, fikon etc. Men, kan också vara t.ex. soltorkade tomater! Vad gäller nötter så funkar det mesta: paranötter, cashew, hasselnötter, jordnötter (inte saltade!), valnötter... Det funkar bra att köra med mörk sirap istället för honung om man vill det.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 30 min
    10
    3

    Kommentarer (1)

    jonnakarlsson69 14 mars 2010

    Mycket gott! Jag tog fullkornshavre, 2 dl fullkornsdinkel, minskade honungen till 2 msk och glömde saltet - ändå blev det jättegott (fick salta lite på mackan istället). /Jonna

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben