Gott tillbehör till grillat

Serverar: 4 portioner

Tid: 10 minuter

Det här är ett litet tillbehör som snabbt tar slut! Jag brukar blanda ingredienserna lite på känn, så mängerna jag anger här är bara en ungefärlig gissning. Smaka innan så märker du om det behövs mer av något.

Ingredienser

  • 1 kartong färska solmogna jordgubbar
  • 1 knippe färsk basilika eller limebasilika
  • 1 liten bit färsk röd chilipeppar
  • 4 msk balsamvinäger, gärna lagrad
  • 4 msk olivolja
  • 1 msk flytande honung
  • Hyvlad parmesan
  • Instruktioner

    1. Detta blir bäst om du förbereder ca 30 minuter innan servering så att jordgubbarna får dra till sig alla smaker.
    2. Hacka basilikan. Finhacka en bit chilipeppar (var försiktig om den är stark - det kan bli lite väl hett annars). Blanda alla ingredienserna utom jordgubbarna direkt i serveringsskålen. Smaka av och se om du tycker att det behövs mer av något. Det ska inte vara för sött utan söt-syrligt och hett av chilin.
    3. Skölj och snoppa jordgubbarna. Dela i halvor eller klyftor om de är stora. Lägg jordgubbarna tillsammans med resten. Blanda några gånger innan servering så att alla jordbubbarna blir ordentligt marinerade.

    Liknande recept

    4.5
    1 h 20 min
    4-6
    9

    Kommentarer (1)

    begeanka 8 oktober 2008

    Försvinnande gott.............

    Relaterade Artiklar

    Gott av grönt!
    En grön och mättande rätt, till lunch eller som förrätt före en huv...

    Picknick
    Ett av alla sommarens nöjen är att kunna äta sin lunch eller middag ut...

    Lär dig laga god fisk
    Fisk, tillagad på rätt sätt, är bara såå gott! Tyvärr är det många...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben