Gräddfilspannacotta med hallongelé och kaksmulor

Serverar: 8 portioner

Denna delikata dessert kan förberedas i god tid och garneras strax före servering. Portionerna är räknade som bufféportioner.

Ingredienser

  • 4 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl strösocker
  • 100 g naturell färskost
  • 3 dl gräddfil
  • Hallongelé
  • 2 gelatinblad
  • 1 dl hallonsaft, koncentrerad
  • 1 dl vatten
  • 1 tsk citronsaft
  • 32 färska hallon
  • Garnering
  • 8 bondkakor
  • Färska hallon
  • Myntablad
  • Instruktioner

    1. Gelé: Lägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Värm saften. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i saften. Tillsätt vatten och citronsaft. Häll upp blandningen i åtta glas. Lägg fyra hallon i varje glas. Ställ kallt att stelna cirka två timmar.
    2. Lägg gelatinbladen till pannacottan i kallt vatten ca 5 minuter. Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Koka upp grädde, socker, vaniljstång och vaniljfrön. Ta upp och låt gelatinbladen smälta i gräddblandningen. Låt svalna.
    3. Blanda färskost och gräddfil. Sila och häll upp i glasen. Låt stelna i kylen ca två timmar.
    4. Krossa bondkakorna till garnering. Garnera pannacottan med kaksmulor, färska hallon och myntablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    stells 25 september 2008

    Jag hittade det ; )

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben