Gräddig spenatsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Bra, nyttig vardagssoppa som kan lagas av färsk eller fryst spenat.

Ingredienser

  • 500 gram färsk spenat
  • 2 tsk salt
  • 1 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 1 liter hönsbuljong
  • 1 dl matlagningsgrädde
  • 1-2 krm peppar
  • 4 ägg
  • Instruktioner

    Skölj den färska spenaten väl. Lägg ner den i rikligt med kokande lättsaltat vatten och koka ca 5 min. Häll av spadet och hacka spenaten. Tina djupfryst spenat enligt förpackningens anvisningar. Smält matfettet i en kastrull. Rör ner vetemjölet och späd med buljongen. Tillsätt grädde. Lägg i den hackade spenaten. Koka soppan några minuter. Smaksätt med salt och peppar. Serveras med kokta ägghalvor.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    4-5
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben