Gräsänkans heta chiliräkor

Serverar: 4 portioner

Servera med ris och ett gott bröd till !

Ingredienser

  • 25 g margarin
  • 2 gula lökar
  • 2 brk champinjoner a´ 185 g
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 tsk curry, stark
  • 1 tsk paprikapulver, stark
  • 1 krm svartpeppar, grovmalen
  • ½ tsk salt
  • ½ dl chilisås
  • 3 dl vispgräddde
  • ½ kg räkor (300 g oskalade)
  • 2 st röda paprikor
  • Riven ost för gratinering
  • Instruktioner

    1. Hacka löken och fräs den i smöret tillsammans med champinjonerna. Tillsätt vetemjölet, kryddorna och chilisåsen.
    2. Rör sedan ner grädden och låt det puttra några minuter. Strimla paprikorna och rör ner dom tillsammans med skalade räkorna.
    3. Häll blandningen i smord eldfast form och strö över osten.
    4. Gratinera i ugnen på 225 grader 15.20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben