Gräslöksmarinerad fläskfilé

Serverar: 4 portioner

Kallt kött är perfekt till buffén eller om man vill förbereda middagen. Marinera över natten eller cirka 1 dygn i kylen.

Ingredienser

  • 600 g fläskfilé
  • Smör
  • Grovmalen svartpeppar
  • Marinad
  • 1 dl rapsolja
  • ½ dl vitvinsvinäger
  • 3 pressade vitlöksklyftor
  • 3 msk honung
  • 2 msk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • 1 msk citronsaft
  • Gräslök, klippt, färsk som en 5-krona i omfång
  • Instruktioner

    1. Ugn: 125°
    2. Ta fram köttet i god tid så att det inte är kylskåpskallt Putsa filén fri från senor och hinnor.
    3. Bryn filén runt om i smör i en stekpanna. Lägg över köttet i en ugnsfast form och klappa in det med peppar.
    4. Stick in en köttermometer med spetsen i den tjockaste delen. Stek köttet i mitten av ugnen tills termometern visar 67°.
    5. Blanda marinaden i dubbla plastpåsar: Lägg det varma köttet i påsen. Marinera över natten eller cirka 1 dygn i kylen. Vänd den några gånger under tiden. Vid servering: Skiva köttet.
    6. Lycka till! Smaklig måltid

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben