Grahamsbröd med keso

Serverar: 20-24 portioner

Gott som frukostbröd eller mellanmål!!

Ingredienser

  • 50 g jäst
  • 5 dl ljummet vatten
  • 4 dl riven morot
  • 250 g keso
  • 2 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 15 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen och rör ut den med vatnnet i en bunke. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta sist in vetemjölet. Degen kan bli något kladdig av keson, ta inte i allt för mycket vetemjöl. Jäs degen i bunken i ca 30 minuter.
    2. Sätt ugnen på 225 grader
    3. Knåda degen en kort stund på mjölat underlag. Dela degen och rulla ut två tjocka längder. Platta till dom lätt med handen och skär degen i lagom stora bitar. Lägg dom tätt på en plåt med bakpapper och jäs i ca 20 minuter.
    4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben