Gratäng med fisk och skaldjur

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En riktigt god och snabblagad fiskgratäng.

Ingredienser

  • 4 portioner färdiggjort potatismos
  • 500 - 600 g torskfilé eller annan vit fisk
  • 1 vitlöksklyfta
  • ½ purjolök
  • 1 ½ msk rapsolja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 tsk curry
  • 2 ½ dl mellangrädde
  • 200 g skalade räkor
  • 100 g kräftstjärtar
  • Garnering
  • 1 dl skalade räkor
  • 1 dl kräftstjärtar
  • Dillvippor
  • Citron - eller limeskal
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Skala och finhacka vitlöken, skiva purjolöken. Fräs blank i oljan. Tillsätt tomatpuré, curry och grädde. Vänd ner räkor och kräftstjärtar. Spritsa eller klicka ut potatismoset i en smord ugnsform. Salta fisken och lägg mitt i formen. Häll över skaldjursfyllningen och gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter. Garnera med räkor, kräftstjärtar, dill och citronstrimlor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben