Gratäng med lax och västerbottenost

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta recept tar man till när man ska bjuda på något riktigt gott! Och enkelt. Och snabbt.

Ingredienser

  • 4 bitar laxfilé
  • Salt
  • Citronpeppar
  • 2-3 dl vispgrädde
  • 2-3 dl riven Västerbottenost
  • Instruktioner

    1. Ställ ugnen på 150-175 grader.
    2. Smörj en ugnsfast form. Torka av fiskbitarna och lägg dem på en skärbräda. Salta och peppra dem på undersidan, lägg i formen och salta och peppra ovansidan. Häll på grädde så att det nästan täcker. Strö över Västerbottenost och rör försiktigt ner den i grädden.
    3. OBS! Citron gör att såsen kan skära sig om man har för hög värme i ugnen. Bättre då att ha lite lägre temperatur och hålla koll.
    4. Grädda i ca 20 minuter, kolla om fisken är klar efter 15 minuter, men låt den inte stå inne för länge, för då kan den bli torr.
    5. Servera med kokt potatis och varm broccoli.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben