Gratäng med lövbiff och potatismos

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Gott! och enkelt! Istället för lövbiff kan man ta köttrester som finns hemma.

Ingredienser

  • 4 portioner potatismos, hemlagat eller pulver
  • 1 stor gul lök
  • ca 300 g lövbiff
  • 1 - 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk peppar
  • 2 -3 msk japansk soja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk riven ost
  • Instruktioner

    Laga potatismoset enligt anvisningen på förpackningen eller gör ett gott hemlagat mos. Skala och hacka löken. Skär köttet i tunna strimlor. Bryn köttet hastigt i lite olja. Krydda med salt och peppar. Ta upp köttet. Fräs löken i resten av oljan tills den mjuknar. Lägg tillbaka köttet i stekpannan och häll på sojan. Pressa ned vitlöken och rör om. Flytta över alltihop till en ugnssäker form. Täck med potatismos och strö över ost. Gratinera i 250 grader ca 15 minuter tills rätten är genomvarm och ytan fått fin färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben