Gratäng med ris och kyckling

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Allt i ett-gratäng där både ris, kyckling och grönsaker finns samlade.Servera med en krispig sallad och middagen är komplett.

Ingredienser

  • 4 portioner ris, t ex basmati
  • 1 purjolök
  • 150 g skivade champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 färdiggrillad kyckling
  • 100 g fryst tärnad mango
  • Gratängsås
  • 4 dl turkisk yoghurt
  • ½ -1 dl mango chutney
  • ½ urkärnad röd chilifrukt
  • 2 ½ dl riven ost, t ex Västerbottenost
  • Topping
  • Ca 140 g bacon, tärnat och stekt
  • Klippt gräslök
  • Instruktioner

    Koka riset enligt förpackningens anvisning. Ansa och strimla purjolöken. Ansa och skiva svampen. Hetta upp smör och fräs lök och svamp blank och smidig. Sätt ugnen på 200 grader. Bena ur kycklingen. Blanda ris med lök, svamp och mango. Fördela blandningen i en smord ugnsform. Fördela kycklingköttet ovanpå. Blanda samman yoghurt, mango chutney, hackad chili och riven ost. Bred blandningen över kycklingen. Gratinera mitt i ugnen ca 10 minuter. Stek baconet under tiden. Ta ut gratängen och strö över knaprigt bacon och litet klippt gräslök.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Nubbe 12 september 2010

    Kalasgott var det;-)

    Relaterade Artiklar

    Gräddig timjankyckling
    Gräddig timjankyckling Precis som tidigare är den perfekt i kall mat...

    Mat av rester
    Man behöver inte göra en fet pyttipanna så fort det blir över mat från...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben