Gratäng på jordärtskocka och västerbottensost

Serverar: 6 portioner

Jättegod gratäng!

Ingredienser

  • 1 kg jordärtskockor
  • 1 st gul lök, stor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3 dl västerbottensost, grovriven
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 0,5 dl standardmjölk
  • Instruktioner

    1. Blir 6 små portioner.
    2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala jordärtskockorna och skär dem i skivor. Skala löken och skär den i tunna ringar.
    3. Varva lök och jordärtskockor med salt, svartpeppar och grovriven västerbottensost i en ugnsfast form.
    4. Slå över grädde och mjölk och toppa med ytterligare lite västerbottensost. Sätt in i mitten av ugnen och baka tills jordärtskockorna känns mjuka och gratängen har en fin färg. Smaklig spis!

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ylvafj 5 oktober 2011

    Denna låter jättegod, måste prova! Ylva

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben