Gratinera gourmetfisk

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

En riktig favoritfisk att bjuda den mest kräsne på.

Ingredienser

  • 6 hg vit fisk
  • 1 tsk vitpeppar
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 dl vitt vin eller vatten
  • 2 purjolökar
  • 2 msk smör
  • GRATINERING
  • 2-3 dl créme fraiche
  • 1 burk röd stenbitsrom, ca 60g
  • 50-75 g grovriven ost
  • Instruktioner

    Ugn 250 grader Ansa, skölj och skiva purjolöken. Fräs den mjuk utan att den tar färg. Lägg den i botten på en ungssäker form. Salta och peppra fisken. Koka fisken i vinet tills den är nästan klar ca 8 minuter Lägg den på purjolöken. Koka ihop fiskspadet något, rör ner cream fraiche och ost och sjud såsen en stund. Blanda ned rommen. Häll såsen över fisken. Gratinera mitt i ugnen ca 20 minuter tills rätten fått färg. Bjud med pressad potatis till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    lackstrom 19 maj 2011

    Smarrig och jättegod fiskrätt

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben