Gratinerad abborre med tomater

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Abborre är en mycket god fisk. Med rätt sås blir den ändå godare.

Ingredienser

  • 600-800 g abborrfiléer
  • 1 paket fryst bladspenat
  • 1 tsk örtsalt
  • 2 tomater
  • 1 msk smör
  • Sås
  • 1 msk smör
  • 1 msk vetemjöl
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk citronsaft
  • 1 krm smulad dragon
  • Salt
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Dela abborrfiléerna i lagom stora bitar. Tina och lägg spenaten i en smord ugnsfast form. Krydda med salt och lägg på fisken. Skiva tomaterna och lägg dem på fisken.
    2. Fräs smör och mjöl till såsen, späd med grädde och citronsaft. Smaksätt med salt och dragon. Sjud såsen en liten stund och tag av den från värmen. Vispa ner äggulan. Häll såsen över fisken och gratinera 20-25 min i 225 grader.Servera med kokt eller pressad potatis och en fräsch sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben