Gratinerad ananaskassler på matvetebädd
Serverar:
4 portioner
Tid:
30 minuter
En supergod rätt som du fixar snabbt och lätt!
Ingredienser
3 dl matvete, Frebaco
4 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
½ purjolök, skivad
2 tsk smör
4 skivor kassler, 1½ cm tjocka skivor
½ färsk ananas
1 dl ljusa russin
2 dl mozzarellaost, riven
25 g mandelspån
Instruktioner
Koka matvetet i vatten med hönsbuljongtärningen enligt anvisningar på förpackningen.
Fräs purjolöken i smör i en stekpanna.
Smörj en ugnssäker form och blanda matvetet med purjolök i formen.
Lägg den skivade kasslern på matvetet.
Skala ananasen med kniv, ta bort stocken i mitten och skär fruktköttet i små bitar.
Lägg ananas och russin på kasslerskivorna.
Strö över ost och mandelspån. Gratinera i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
Servera med sallad.
Liknande recept
Gratinerad lax med ost och persilja
4.7
4
4
Gratinerad hajmal, Pangasius hypopthalmus
4.4
2
7
Grekisk, gratinerad hummer
2-4
Gratinerade ostron
5
Gratinerade kokta grönmusslor
1-8
Gratinerad lövbiffsmacka
5
2
2
Ananaskassler
4.3
30 min
2
3
Gratinerat potatismos med julkorv och senapsgrädde
45 min
4-6
Gratinerad kassler på spenatbädd
35 min
2
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!