Gratinerad ananaskassler på matvetebädd

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En supergod rätt som du fixar snabbt och lätt!

Ingredienser

  • 3 dl matvete, Frebaco
  • 4 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • ½ purjolök, skivad
  • 2 tsk smör
  • 4 skivor kassler, 1½ cm tjocka skivor
  • ½ färsk ananas
  • 1 dl ljusa russin
  • 2 dl mozzarellaost, riven
  • 25 g mandelspån
  • Instruktioner

    1. Koka matvetet i vatten med hönsbuljongtärningen enligt anvisningar på förpackningen.
    2. Fräs purjolöken i smör i en stekpanna.
    3. Smörj en ugnssäker form och blanda matvetet med purjolök i formen.
    4. Lägg den skivade kasslern på matvetet.
    5. Skala ananasen med kniv, ta bort stocken i mitten och skär fruktköttet i små bitar.
    6. Lägg ananas och russin på kasslerskivorna.
    7. Strö över ost och mandelspån. Gratinera i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
    8. Servera med sallad.

    Liknande recept

    4.3
    30 min
    2
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben