Gratinerad blomkål med stekt fläsk

Serverar: 4 portioner

Klassiskt gott ! På samma sätt kan du även tillaga broccoli, brysselkål och andra goda kålsläktingar.

Ingredienser

  • ca 500 g blomkålsbuketter
  • 500 g rimmat stekfläsk
  • Sås
  • 2 msk smör
  • 3 msk vetemjöl
  • 2 dl kokspad
  • 3 dl mjölk
  • Salt efter smak
  • Vitpeppar efter smak
  • 2 dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 250°.
    2. Förväll blomkålen i lite lättsaltat vatten tills den är knappt mjuk. Låt den rinna av. Spara lite av kokspadet.
    3. Lägg blomkålen i en ugnsform.
    4. Fräs smör och mjöl till såsen i en kastrull, späd med kokspad och mjölk och småkoka 5 minuter. Krydda. Ta såsen av värmen och rör ned osten.
    5. Slå såsen över blomkålen och gratinera i ugn tills ytan har fin färg.
    6. Skiva fläsket, stek det och lägg det över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben