Gratinerad frukt i zabaglionesås

Serverar: 4 portioner

Har man svårt att hitta blåbär och jordgubbar kan man använda en mogen persika, ett moget päron, ett sött äpple och en banan.

Ingredienser

  • 5 äggulor
  • 1 dl socker
  • 1 dl torrt marsala vin Marsala Superiore Secco
  • 300 g jordgubbar
  • 150 g blåbär
  • 2 bananer
  • Florsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa äggulorna och 1 dl socker poröst. Blanda i marsalavinet. Häll blandningen i en liten kastrull och värm upp under omrörning. Vispa hela tiden, ta av såsen från spisen precis innan den börjar koka. När zabaglionesåsen är klar ska den ha en trögflytande konsistens.
    2. Häll över zabaglionesåsen i en skål och ställ den åt sidan. Värm ugnen till 210°.
    3. Skala bananerna och skär dem i små bitar. Skölj och torka jordgubbarna. Skär dem i mindre bitar. Skölj och torka blåbären.
    4. Lägg frukten i fyra ugnssäkra portionsformar. Häll i zabaglionesåsen och bred ut den över frukten och bären. Grädda i mitten av ugnen tills såsen fått lite färg, i ca 15 min.
    5. Pudra över lite florsocker och servera efterrätten varm. Har man svårt att hitta blåbär och jordgubbar kan man använda en mogen persika, ett moget päron, ett sött äpple och en banan. Skala och skär frukten i små bitar. Lägg all frukt i en stor teflonpanna. Tillsätt 1 msk socker, 1/2 dl cognac och stek frukten på svag värme i några minuter, tills den blir lite mjuk. Lägg därefter frukten i fyra små ugnssäkra portionsformar och täck med zabaglionesåsen. Grädda i 210° i ca 15 min, tills såsen fått lite färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben