Gratinerad hälleflundra med fetaostfylld tomatbakelse
Serverar: 4 portioner
Tid: 50 minuter
En god och mycket omtyckt fiskrätt.
Ingredienser
400 g hälleflundra
2 fina tomater
½ pkt fetaost ,75g
50 g rostade pinjenötter
1 st vitlöksklyfta
1-2 msk olivolja
Instruktioner
Blanda ingredienserna till fetaoströran och smaka av med flingsalt och nymalen svartpeppar.
Dela tomaterna i halvor och gröp ur tomatköttet som du sedan fyller med röran.
Salta och peppra litet på fisken och bryn den sedan i stekpanna på bägge sidorna (högst 1 min/sida), så den får lite fin färg.
Lägg fiskbitarna på en plåt (gärna med bakplåtspapper) lägg på de fyllda tomathalvorna försiktigt. Så här långt kan du förbereda innan gästerna kommer.
Gratinera ca 10 min i 225 grader.