Gratinerad Hummer á la Gunilla

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 1 timme

Denna gratinerade hummer kan vi inte vara utan på Nyår....ja, jag skulle kunna äta den året runt....

Ingredienser

  • 2 humrar ca 350-450 g
  • 2 msk smör
  • 1 dl vatten
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 - 1 ½ fiskbuljongtärning
  • 1 tsk fransk senap
  • 2 krm salt
  • 1-2 krm kajennpeppar
  • 2-4 msk torr sherry (amontilado)
  • 1 äggula
  • 2-4 msk riven ost
  • Instruktioner

    1. Sherrystuvningen: Smält smör och vispa i mjölet. Rör ned den franska senapen. Häll på vatten, grädde samt tillsätt fiskbuljongen. Låt sjuda till stuvningen tjocknar. Häll i sherryn och låt sjuda ytterligare en liten stund. Krydda med kajenn och salt. Dra av från spisen
    2. Rensa hummern och grovhacka köttet (även köttet i klorna), ta också tillvara ev rom som finns och hacka ned.
    3. Blanda ned hummerköttet i sherrystuvningen och smaka av med ev lite mer sherry, kajenn, fransk senap och salt. Tillsätt äggulan.
    4. Fyll hummerskalen med stuvningen och strö över riven ost. Gratinera ca 12 min i 250 grader (eller tills fin färg).
    5. Servera den gratinerade hummern på ruccola-bädd och med ett gott vitlöksbröd. Dryckesförslag: Asti Cinzano

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gunheikkinen 9 januari 2010

    Mjölmängden står inte angiven i receptet..Jag gjorde det här igår. Alldeles för salt! Jag tror att ½ fiskbuljongtärning räcker till en hummer eller ännu lite mindre. Gärna lite mer senap. Kanske ½ tsk vanlig senap. Så tyvärr, pga. sältan inte i vår smak. skriv gärn i mjölmängden Mvh Gun

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben