Hittade detta recept i Allt om Mat för 25 år sedan. Har sedan dess använt det som lyxig förrätt. Bl.a. fångade jag min dåvarande fru med den.
Ingredienser
2 djupfrysta humrar
8 färska champinjoner
3 dl vispgrädde
1+1 msk konjak
2 dl riven ost
2 äggulor
1 tsk vetemjöl
Instruktioner
Tina och rensa humrarna. Dela humrar och champinjoner i lagom bitar. Ånga av champinjonerna i en stekpanna med 1 msk konjak.Lägg i humrarna på slutet. Drag åt sidan och
gör en sås.
Häll grädden i en liten kastrull,blanda i vetemjöl utrört i lite vatten. Värm, vispa i äggulorna.Sätt till det mesta av den rivna osten.Lägg i resten av konjaken. Värm och vispa tills osten smält och blandningen tjocknat. Häll såsen över svamp och hummerbitar i en ugnsfast portionsform.
Strö över resten av den rivna osten. Gratinera i 200 grader ca 15 min.Servera med rostat bröd eller snedskurna baguetter.
Detta har varit en stående förrätt på våra nyårsfirande sedan slutet på 80-talet :) Vi kör det i år igen!
Supergott! Gästerna imponerade och vår 11 åring har frågat när detta ska ätas nästa gång. Lätt att tillaga och otroligt gott.