Gratinerad hummer, budget

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Hittade detta recept i Allt om Mat för 25 år sedan. Har sedan dess använt det som lyxig förrätt. Bl.a. fångade jag min dåvarande fru med den.

Ingredienser

  • 2 djupfrysta humrar
  • 8 färska champinjoner
  • 3 dl vispgrädde
  • 1+1 msk konjak
  • 2 dl riven ost
  • 2 äggulor
  • 1 tsk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Tina och rensa humrarna. Dela humrar och champinjoner i lagom bitar. Ånga av champinjonerna i en stekpanna med 1 msk konjak.Lägg i humrarna på slutet. Drag åt sidan och gör en sås.
    2. Häll grädden i en liten kastrull,blanda i vetemjöl utrört i lite vatten. Värm, vispa i äggulorna.Sätt till det mesta av den rivna osten.Lägg i resten av konjaken. Värm och vispa tills osten smält och blandningen tjocknat. Häll såsen över svamp och hummerbitar i en ugnsfast portionsform. Strö över resten av den rivna osten. Gratinera i 200 grader ca 15 min.Servera med rostat bröd eller snedskurna baguetter.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    KnatteO 29 december 2008

    Detta har varit en stående förrätt på våra nyårsfirande sedan slutet på 80-talet :) Vi kör det i år igen!

    kiadirekt 28 december 2010

    Supergott! Gästerna imponerade och vår 11 åring har frågat när detta ska ätas nästa gång. Lätt att tillaga och otroligt gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben