Gratinerad kassler med champinjonstuvning

Serverar: 4 portioner

Gjort många gånger och är lika gott varje gång. Har du ingen sherry hemma, hoppa över den.

Ingredienser

  • 500 g benfri kassler
  • 1 paket djupfryst broccoli, ca 275 g
  • 4 tomater
  • Champinjonstuvning
  • 1 burk redd champinjonsoppa
  • 1 burk skivade champinjoner, ca 184 g
  • 1/2 dl grädde
  • 1/2 msk äkta soja
  • 2 dl riven ost
  • eventuellt 1­-2 msk sherry
  • Instruktioner

    1. Skiva kasslern och lägg den i en smord eldfast form.
    2. Gör ett kryss i varje tomat och ställ dem vid sidan om. Lägg den tinade broccolin på andra sidan.
    3. Blanda ut soppan med avrunnen svamp, grädde och äkta soja. Smaka av med eventuell sherry.
    4. Bred stuvningen över kasslern och strö osten på stuvningen och tomaterna.
    5. Gratinera mitt i ugnen ca 15 minuter eller tills allt är genomvarmt och har fått fin färg. Bjud kokt pasta eller ris till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Mikkos40 17 augusti 2008

    Mums,mums gick hem oss hela familjen. Tack för receptet.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben