Gratinerad kyckling

Serverar: 4 portioner

Färdiggrillad kyckling är stommen i denna gratäng. Färska champinjoner förhöjer smaken och champinjonkräm i såsen gör den fyllig och god.

Ingredienser

  • 1 färdiggrillad kyckling , ca 800 g
  • Smör eller margarin till formen
  • 1 burk champinjonsoppa , ca 300 g
  • Ca 2 dl gräddmjölk
  • 1 burk champinjonkräm , ca 100 g
  • Salt
  • Vitpeppar
  • Grillkrydda
  • 200 g färska champinjoner
  • Ca 1 dl riven ost
  • 4 portioner potatismos , helst hemmagjort
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    1. Stycka och bena ur kycklingen. Dena den i småbitar. Smörj en ugnssäker form och täck bottnen med kycklingbitarna. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Värm och späd soppan med gräddmjölken, tillsätt champinjonkräm. Smaka av med salt, peppar och grillkrydda. Slå soppsåsen över kycklingbitarna så att de är helt täckta.
    3. Ansa svampen och skär den i tjocka skivor. Lägg dessa i rader i formen. Strö på den rivna osten.
    4. Laga potatismoset. Blanda i äggulan och spritsa eller lägg med sked ut moset mellan raderna av svamp. Gratinera ca 15 minuter eller tills gratängen fått vacker gyllenbrun färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    substitutet 11 augusti 2010

    Mmmmmm, så gott! Jag brukar använda kycklingfileér istället för färdiggrillad, bara att steka i små bitar innan! Solklar 5:a!

    Relaterade Artiklar

    Mat i backen
    Mat smakar så väldigt gott utomhus. Visst smakar det extra bra när...

    Malmöfestival
    Av all mat som serveras under Malmöfestivalen har Matklubben hållit...

    Gott av kyckling
    Kyckling är verkligen en favorit, god, enkel och så användbar. Här får...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben