Gratinerad kycklingfilé

Serverar: 6 portioner

Supergott och går fort i ugnen.

Ingredienser

  • 6 kycklingfiléer
  • 1/2 dl mushroom soya
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 1 knippe persilja (klippt med stjälkar)
  • 1-2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 dl creme fraiche
  • 3 dl grädde
  • Instruktioner

    1. Blanda en marinad av soya, vinäger, vitlök och persilja. Lägg i kycklingfilérna (helst dagen innan). Tag upp filéerna och lägg i en eldfast form (spara marinaden).
    2. Blanda grädde, creme fraiche och marinad och slå över filéerna. (själv brukar jag ha mer grädde och creme fraiche än vad som anges i receptet). Gratinera i 200 gr i 25-30 min.
    3. Servera med ris eller pressad potatis
    4. Lycka till.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Runan 11 november 2008

    Hej! Jag lagade till din gratinerade kycklingfile´ på Fars dag. Den smakade mycket gott, tyckte vi alla. Kommer helt klart att göra om det igen.

    Relaterade Artiklar

    Gott av kyckling
    Kyckling är verkligen en favorit, god, enkel och så användbar. Här får...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben